Vacuüm

Na de Dito! bijeenkomst in Nijmegen duurde het een hele tijd voordat de wensvader bijeenkomst van Meer Dan Gewenst zou gaan plaatsvinden in Amsterdam. We hadden ons al direct ingetekend en het wachten op de datum duurde lang. Zeker omdat we ons door de Dito! avond extra gemotiveerd waren gaan voelen. Bovendien had de avond bij ons allerlei nieuwe vragen en onduidelijkheden opgewekt, waar we het liefst zo snel mogelijk mee verder wilden. “Je komt met 10 vragen en gaat met 100 vragen naar huis.” zou Sara Koster van Meer Dan Gewenst ons later gaan vertellen. Haar voorspelling gold dus ook al voor de Nijmeegse bijeenkomst.

De tijd van het “onbekende” en het “moeilijke” voor ons uit schuiven, was definitief voorbij. Voorheen praatten we samen over “hoe zou het zijn”, net als heterostellen. Nu ging het over “hoe gaan we het regelen”. “We zien gewoon wel” was voorgoed verleden tijd. Eerder dachten we over kindernamen en gezinsuitjes, niet de concrete stappen die daarnaartoe leiden. Nu de realiteit zich opdrong, werd pijnlijk duidelijk dat we nog niet echt concrete ideeën hadden hoe we de droom willen laten uitkomen. Natuurlijk wisten we dat Paul de Leeuw geadopteerde kinderen heeft en dat je als homostel niet zomaar overal een draagmoeder vandaan kan toveren. Maar hoe precies zo’n trajecten eruit zien, wat voors en tegens zijn…

In de tussenliggende tijd surften we daarom nog regelmatig op de website van Meer Dan Gewenst. Het staat vol praktische informatie en een deel van onze vragen werd al (globaal) beantwoord. Tot onze verbazing bevat de site zelfs oproepjes voor wensvaders en -moeders. Korte berichtjes waarin men elkaar oproept om samen een co-oudergezin te stichten of waarin vrouwen op zoek zijn naar een zaaddonor.

Met familieleden en vrienden hadden we het nog weinig over de concrete invulling van onze kinderwens; we wisten zelf immers nog niet goed hoe alles PRECIES zat. Wel vertelden we over onze oriëntatie en de geplande bijeenkomst. Al met al hield het ons veel meer bezig dan eerder, we praatten er samen veel over, en bespraken het met anderen. De wil is er zeker, de weg was ons nog onbekend…

Wordt vervolgd

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *