Zoveel veranderingen

De vorige keer vertelden we dat we, op het moment dat we het geld naar de kliniek wilden overmaken, voor een vervelende verrassing kwamen te staan. We zouden namelijk 1.000 euro korting krijgen op onze tweede poging, maar dit bleek ineens niet meer zo te zijn. De reden hiervoor was volgens Nicole dat de kliniek onze eerste poging wel als succesvol zag, omdat we in eerste instantie wel een positieve zwangerschapstest hadden. Dus ongeacht de uiteindelijke uitkomst, volgens de kliniek was dat dan toch een succesvolle poging… Een aantal maanden eerder was ons echter iets heel anders beloofd. Terwijl op dat moment de feiten natuurlijk al hetzelfde waren als nu. Het ging toen zo. Op het moment van de miskraam spraken we Nicole telefonisch en begon ze zelf over een korting van 1.000 euro. Gelukkig hadden we hier ook bewijs van in een e-mail die ze ons later stuurde. In onze ogen was dit echt onacceptabel: Nicole was onze contactpersoon van de kliniek en zij heeft ons namens de kliniek deze toezegging gedaan. Op basis hiervan hebben we onder andere besloten een tweede poging bij Team Miracle te plannen. En nu, nu alles is geregeld, geboekt en besteld, is het toch ineens duurder! We voelden ons (zacht uitgedrukt) voor de gek gehouden. We stuurden een pittige e-mail terug, maar beseften ons tegelijkertijd dat we op dit moment volledig afhankelijk waren van de kliniek en niet meer terug konden. Wat een rotstreek!

Echter, van het antwoord dat we hierop kregen, zakte onze broek pas echt af. Nicole verschuilde zich achter de kliniek, want deze zou onlangs de prijzen van de behandelingen hebben verhoogd met ongeveer 1.500 euro en hier zou Nicole niets aan kunnen doen. We moesten blij zijn dat wij het nog voor de “oude” prijs mochten gaan doen. Mochten we alles willen annuleren, dan zou ze dat zo in gang kunnen zetten, vermeldde ze in de e-mail. Lekker dan… Dat gingen we natuurlijk niet doen, dat was nu echt te laat. Over ongeveer anderhalve week zouden we namelijk al vertrekken. We hadden alles al geboekt, besteld en de dames waren al bijna klaar met hun laatste anticonceptie pilschema, zodat hun cycli synchroon zouden lopen! Iedereen had vrij gevraagd op het werk en bovendien waren we allemaal qua “mindset” er al helemaal klaar voor. Al met al werden we steeds bozer van deze manier waarop we werden behandeld. We voelden de behoefte om met Nicole te bellen om het te bespreken, want via de e-mail gaf ze maar op de helft van onze vragen kortaf antwoord.

In het weekend kon ze ‘s middags tijd vrijmaken om met ons te bellen. We zaten onszelf al helemaal op te vreten en hadden al onze frustraties op een rij gezet om met haar te bespreken. Toch hadden we het gevoel dat we geen keuze meer hadden en maar akkoord moesten gaan met de 1.000 euro extra, maar dat wilden we niet zomaar laten gebeuren. Vlak voor het geplande telefoontje kregen we opeens een appje van Nicole met de boodschap dat ze goed nieuws had: Dr. Vedat (de andere gynaecoloog, zie onze vorige blog) zou het graag voor ons willen doen voor 1.000 euro minder en was hier ook nog steeds voor beschikbaar. We snapten er helemaal niets meer van en belden Nicole op. Er volgde een ingewikkeld verhaal, waarbij duidelijk werd dat Dr. Firdevs in de clinch lag met Team Miracle. Dit verklaarde de hele situatie…

Uit het verhaal van Nicole snapten we pas hoe Team Miracle nou precies georganiseerd is. Dr. Firdevs maakt hier geen deel van uit, maar werkt met Team Miracle samen. Team Miracle is in principe gewoon een bureau dat vooral de communicatie doet tussen de kliniek van Dr. Firdevs en de buitenlandse stellen die voor IVF-behandelingen naar Cyprus willen komen. Team Miracle fungeert hierbij dus als een soort tussenpersoon. De kliniek van Dr. Firdevs was in dit geval gesitueerd in Kolan British Hospital in Nicosia, Noord-Cyprus. Op deze manier, in deze constructie, werkte Team Miracle al jarenlang samen met Kolan Hospital (Dr. Firdevs).

Er was een soort conflict gaande tussen Dr. Firdevs en Team Miracle, waarbij Nicole ons vertelde dat ze niet meer goed op één lijn zaten op verschillende vlakken. Zo liepen de resultaten van de behandelingen van Dr. Firdevs de laatste tijd achteruit, en wou Kolan Hospital dus toch de prijzen gaan opschroeven. Team Miracle stond hier niet achter en was, zo bleek, al even op zoek naar een nieuwe samenwerking met een andere kliniek. Deze nieuwe kliniek en nieuwe gynaecoloog bleek Dr. Vedat te zijn.

Wanneer we dus naar Dr. Vedat zouden overstappen, zou dat ook betekenen dat we naar een andere kliniek zouden moeten, waar Dr. Vedat dus werkt. Deze zou op 5 minuten rijafstand van Kolan British Hospital zijn. Nicole vertelde dat Dr. Vedat zich wel kon vinden in de originele prijsafspraak (de 1.000 euro minder) en bovendien in het medicatieschema dat Dr. Firdevs had opgesteld. Zoals we in onze vorige blog vertelden, had hij eigenlijk een ander schema voor ogen voor ons, maar gezien de huidige timing zo kort op ons vertrek, vond hij het volgens Nicole beter het zo te laten. Ook kregen we de kans om met Dr. Vedat zelf te bellen, bood Nicole aan. Dit vonden we erg prettig, want we hadden nog veel vragen. Op zich waren we na het telefoontje van Nicole wel blij dat we eindelijk snapten hoe alles zat, en waarom de prijs zo ineens was veranderd. We stonden best open voor een andere gynaecoloog en kregen van Nicole bovendien de indruk dat Dr. Vedat veel prettiger zou zijn richting zijn patiënten, met meer directe communicatie en proactiviteit. 

Een paar dagen later konden we met Dr. Vedat bellen. Het was een heel goed gesprek en we hadden meteen een fijn gevoel bij hem. Hij sprak prima Engels en was erg aardig over de telefoon. Hij kwam erg professioneel over en kon ons veel uitleggen. We merkten hierbij dat hij echt op de hoogte was van de laatste literatuur op het gebied van IVF, super. We konden ons medicatieschema (van Dr. Firdevs) ook uitgebreid bespreken. Hij vertelde dat het op deze manier zou kunnen, maar dat het in zijn ogen niet helemaal ideaal zou zijn. Hij raadde dan ook aan om toch last minute nog wat veranderingen in het schema aan te brengen, waarvan wetenschappelijk was bewezen dat dit beter zou zijn. We bespraken een “middenweg” waarbij we niet alles veranderden (dat was niet meer haalbaar), maar wel een aantal essentiële punten. Bovendien stelde hij voor om een extra echo te doen van de follikels van Annet (inmiddels was zij al begonnen met het spuiten van de hormonen) en het baarmoederslijmvlies van Carla. Beide vlak voor vertrek naar Cyprus, om alvast de eerste medicatie respons te kunnen zien. Dr. Vedat is namelijk van mening dat je alles zo nauwkeurig mogelijk in de gaten moet houden, want iedereen reageert net anders op de medicatie. Hier konden we ons helemaal in vinden en het voelde goed dat hij er zo deskundig en nauwkeurig mee omging.

Maarja…. zoveel veranderingen, zo last minute. Hoe gingen we dit nog regelen zo kort tevoren? En, dit alles zouden we ook nog met de dames moeten gaan bespreken, en over een paar dagen zouden we al vertrekken! Het voelde als een “Mission Impossible”… Overlevingsstand aan! Dagelijkse leven on-hold!

We vertellen volgende week verder! Fijne kerstdagen gewenst komende week 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *